MISKOLCI HÍRHATÁR - MEAFC Mikulás – Kosárlabda Utánpótlás Gála

MISKOLCI HÍRHATÁR
   
 2024.04.24.
 Szerda
Ma György napja van.
Holnap Márk napja lesz.
   EUR árfolyam
   393,51 Ft
   CHF árfolyam
   402,88 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 12. 08. 23:59     


MEAFC Mikulás – Kosárlabda Utánpótlás Gála
A MEAFC szervezésében, 2014. december 5-én a Miskolci Egyetemi Körcsarnokban került megrendezésre a MEAFC Mikulás – Kosárlabda Utánpótlás Gála.

A rendezvénnyel a szervezők szerettek volna örömet okozni utánpótlás korú kosárlabdázóiknak, egyúttal megmutatni mind a szülőknek, mind a sportági szakszövetségnek, hogy a miskolci férfi kosárlabdázás sokat fejlődött az utóbbi időszakban, sikeres, megérdemli a bizalmat és a támogatásokat. Az eseményen Miskolc Önkormányzata, a Miskolci Egyetem és a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége egyaránt képviselte magát.

Bodnár Péter, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének főtitkára elmondta, hogy a 2011-ben indított sportágfejlesztési programjuknak köszönhetően megduplázódott, 40.000 főre nőtt Magyarországon az igazolt kosárlabdázók száma. Elmondta, hogy Miskolcon nagy hagyományai vannak a kosárlabdázásnak, ezért is nagyon örül a jól érzékelhető fejlődésnek, meggyőződése szerint a férfi kosárlabda utánpótlás nevelés – amelyet a szakszövetség szorgalmazott – a MEAFC-nál megfelelő helyre került.

Dr. Kiss János, Miskolc város alpolgármestere méltatta a miskolci sportsikereket, kiemelve az élvonalbeli csapatok (féri labdarúgás, női kosárlabda, jégkorong) szerepléseit, valamint a már megvalósult és még folyamatban lévő beruházásokat, fejlesztéseket. Gratulált a Kosárlabda Egyetemi EB rendezési jogának elnyeréséhez, továbbá kívánatosnak nevezte, hogy Miskolcnak ismét legyen élvonalbeli férfi kosárlabda csapata, amelyre a MEAFC csapatának köszönhetően jó esélyek mutatkoznak.

Dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem általános rektorhelyettese elmondta, hogy a Miskolci Egyetem évek óta változatos és színvonalas sportéletet kínál hallgatóinak, sportegyesületük a kosárlabdázással együtt összesen 10 sportágban kínál sportolási és versenyzési lehetőséget. A sportinfrastruktúrában és sportszolgáltatásokban végrehajtott fejlesztések tették lehetővé, hogy a Miskolci Egyetem rangos nemzetközi egyetemi sporteseményeknek lehessen házigazdája – emlékeztetve rá, hogy 2016-ban Tájfutó Egyetemi Világbajnokságnak lesznek házigazdái.

Rakaczki Zoltán, a MEAFC ügyvezető elnöke megtisztelőnek nevezte, hogy a Miskolci Egyetem sportegyesülete láthatja el a miskolci férfi kosárlabda utánpótlás neveléssel kapcsolatos feladatokat, megköszönte a szövetség s a város támogatását, valamint a szülők bizalmát. Meglátása szerint az elmúlt időszak eredményei azt mutatják, hogy nagyon jó úton haladnak, megköszönve játékosaiknak, edzőiknek és a szakmai stábnak azt a kiváló munkát, amit az elmúlt hónapokban végeztek.

A Gála szakmai része különböző dobóversenyekkel kezdődött. Ezt követően a megjelent mintegy 100 fő utánpótlás korú kosárlabdázókból, valamint az egyetemi bajnokságban és a Női Kelet Ligában szereplő MEAFC női játékosokból edzőik 6 csapatot alkottak, akik körmérkőzéses rendszerben „házi bajnokságot” játszottak, odafigyelve azért a közönség szórakoztatására is. A Gála fénypontja természetesen az volt, amikor a Mikulás valamennyi sportolónak kiosztotta a megérdemelt mikuláscsomagot, de tombola és különböző vetélkedő feladatok keretében számos egyéb értékes ajándék is gazdára talált.

Az este folyamán egy NB II-es bajnoki mérkőzésre is sor került az egyetemi csarnokban, a MEAFC két másodosztályú csapata mérte össze tudását. A kilátogatók megtekinthették a feljutási álmokat dédelgető, többszörösen megerősített első számú MEAFC kosárlabda felkészültségét.  A mérkőzés végeredménye: MEAFC II. – MEAFC 53 - 100


További hírek

  Nehogy tragikus hős legyen
2024. 04. 21. 10:22 hirhatar.hu
  Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
2024. 04. 21. 10:22 hirhatar.hu
  A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
2024. 04. 21. 10:22 hirhatar.hu
  Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
2024. 04. 18. 17:49 hirhatar.hu
  Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
2024. 04. 18. 17:49 hirhatar.hu
  Vitézy Dávid szerint öt éven belül megépülhet a vidámpark Budapesten
2024. 04. 18. 17:49 hirhatar.hu
  Magyar Péter, a hiányzó hős
2024. 04. 13. 08:33 hirhatar.hu
  Bodrogi Gyula 90 éves lett
2024. 04. 13. 08:33 hirhatar.hu
  A világ legnagyobb IT vállalata tarol a használt laptopok piacán is
2024. 04. 12. 14:15 hirhatar.hu
  Voltak turistaházaink a Budai-hegyekben is
2024. 04. 09. 19:50 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport