. Ma Ervin napja van.
Schiffer: Orbán világában az alacsonyan képzett munkaerő bérrabszolgaként robotol
2014-09-26 00:06:21
 Schiffer: Orbán világában az alacsonyan képzett munkaerő bérrabszolgaként robotol

Schiffer: Orbán világában az alacsonyan képzett munkaerő bérrabszolgaként robotol

Az ellenzéki politikus kitért arra is, hogy a nemzetgazdasági miniszter bejelentése – miszerint a következő években 5,5 százalékkal kívánják csökkenteni az újraelosztás szintjét – szerinte nagyjából 1700 milliárdos megszorítást jelent.

“A nagyobbik kormánypárt ma arra készül, hogy megtegye azt, amire még az SZDSZ sem vetemedett, hogy privatizálja az egészségügyet” – mondta Schiffer András.

Ki fogják véreztetni az oktatást, a felsőoktatást; tovább rombolják azokat a közigazgatási ellenőrző szerveket, amelyek egyébként a nagytőke mozgását ellenőriznék: ez nemcsak az adóhatóságot jelenti, hanem a környezetvédelmi, az építésügyi, a népegészségügyi hatóságokat, illetve a fogyasztóvédelmet – vélte az LMP-s politikus, hozzátéve: “Orbán Viktor most Gyurcsány Ferenc példáját követi, kamuzik”.

Kifogásolta, hogy a választási kampány alatt nem ismertek a jövő évi költségvetés számai. Meg kívánják várni az önkormányzati választást, és csak utána akarnak előjönni azzal, mi lesz a 2015-ös költségvetésben, és pontosan miből is csökkentik azt a bizonyos 5,5 százalékot – fűzte hozzá.

“A rendszerváltás óta ugyanazt a történetet látjuk, megszorítás megszorítást szül”, ehelyett több pénz kellene a képzésekre, az oktatásra, például Borsod-Abaúj-Zemplénben és Miskolcon is – mondta az LMP társelnöke.

“Résen kell lenni október 12-én”, és aki nem akarja azt, hogy megfosszák a gyermekét a továbbtanulás lehetőségétől, vagy megfosszák a jó minőségű egészségügytől, “az ajtót mutat a Fidesznek”, továbbá a számonkérés sem maradhat el: “hová tűnt a pénz” – hangoztatta Schiffer András.

- MTI -

További híreink
Nehogy tragikus hős legyen
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha engem kérdezel, én fáradt vagyok a félelemtől” – Bruck András ...
2024-04-21 10:22:54, Hírek, Vélemény Bővebben
Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik, a hét akármelyik napján, minden napszakban. Az Országos Kór...
2024-04-21 10:22:52, Hírek, Vélemény Bővebben
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Vélemény Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevéve...
Bővebben >>