MISKOLCI HÍRHATÁR - Véralvadás analizáló gép adományként

MISKOLCI HÍRHATÁR
   
 2020.06.06.
 Szombat
Ma Norbert napja van.
Holnap Róbert napja lesz.
   EUR árfolyam
   344,67 Ft
   CHF árfolyam
   317,56 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2015. 03. 03. 21:03     


Véralvadás analizáló gép adományként
A Borsod - A - Z. Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház, Központi Aneszteziológiai és Intenzív Osztály számára 1 db 10 millió forint értékű ROTEM alvadási analizátor-thromboelastometer készüléket adományoz a TEST-VÉR Egészségpénztár.

A ROTEM (rotációs thromboelastometria) a véralvadás olyan korszerű vizsgálati lehetősége, amely értékes információkat nyújt az alvadási folyamat gyorsaságáról, intenzitásáról, a képződött véralvadék erősségéről, az alvadékoldó folyamatok kóros aktivitásáról egyaránt. Ezáltal következtethetünk az alvadási állapot finomabb részleteire, és célzottabb, gyorsabb vérzéscsillapítást végezhetünk, jobb kezelési eredményekkel. Egyúttal elkerülhetővé teszi a transzfúziót, mely különösen fontos olyan vérhiányos helyzetekre amilyenek az elmúlt napokban adódtak.

A véralvadási rendszer szabályos működése az emberi szervezet egyik életfontos funkciója. Egészséges állapotunkban biztosítja vérünk folyékonyan tartását és keringését az ereinkben, ugyanakkor sérülés, műtét esetén véralvadék képzésével megakadályozza az elvérzést.

A véralvadás rendkívül összetett, bonyolult, nehezen vizsgálható folyamat; működéséhez számos tényező szükséges. Attól függően, hogy melyik tényező hiányzik illetve csökkent funkciójú, a vérzés megszűntetése más-más alvadást elősegítő kezelést tehet szükségessé.

Hagyományos laboratóriumi vizsgálatokkal nem mindig állapítható meg a vérzékenység pontos oka. Ilyen esetekben gyakran emberi vérből előállított készítményekkel pótoljuk a véralvadási faktorokat a vérző beteg számára. A vérátömlesztés nemegyszer életmentő, azonban szövődményekkel, sőt a vérzés/vérzékenység súlyosbodásával is járhat.

A vérzés hatékony csillapításának feltétele a véralvadási zavar, hiányzó alvadási tényező pontos tisztázása, az alvadási folyamat aktuális, pillanatnyi állapotának ismeretén alapuló célzott vérkomponens terápia, és az alkalmazott kezelés hatékonyságának ellenőrzése.

Ez csak olyan készülékkel lehetséges, ami folyamatosan rendelkezésünkre áll a betegágy mellett, gyorsan és egyszerűen elvégezhető, bármikor megismételhető, és pontosabb információkat ad a helyes beavatkozáshoz.

A ROTEM (rotációs thromboelastometria) a véralvadás olyan korszerű vizsgálati lehetősége, amely értékes információkat nyújt az alvadási folyamat gyorsaságáról, intenzitásáról, a képződött véralvadék erősségéről, az alvadékoldó folyamatok kóros aktivitásáról egyaránt. Ezáltal következtethetünk az alvadási állapot finomabb részleteire, és célzottabb, gyorsabb vérzéscsillapítást végezhetünk, jobb kezelési eredményekkel. Egyúttal elkerülhetővé teszi a transzfúziót.
Az eszközt   Dr. Ruttkay Miklián Géza, a Test-Vér Egészségpénztár igazgatótanács elnöke adja át  Dr. Csiba Gábor főigazgató főorvosnak és           Dr. Ökrös Ilona intézetvezető főorvosnak március 5-én.


További hírek

  MLSZ: megrovásra ítélték a George Floyd mellett demonstráló színes bőrű fradista labdarúgót
2020. 06. 03. 21:06 hirhatar.hu
  Kíváncsi a nemzeti konzultációs kérdőív első négy kérdésére...?
2020. 06. 03. 21:06 hirhatar.hu
  Piszoárszabadság: régóta sejtett dolgok derülnek ki Orbánról
2020. 06. 01. 11:59 hirhatar.hu
  Schmitt Pál nem helyesírást tanít az új, Orbán Ráchel-közeli diplomataakadémián – havi 250 ezret fizetnek a diákoknak
2020. 05. 29. 20:25 hirhatar.hu
  Élőben közvetítette a CNN, amint letartóztatják a stábját Minnesotában
2020. 05. 29. 20:25 hirhatar.hu
  Hajdú Péter lekapcsolja Mészárosné tévéjében Szulák Andreát és Várkonyi Andreát
2020. 05. 28. 11:48 hirhatar.hu
  Hajdú Péter lekapcsolja Mészárosné tévéjében Szulák Andreát és Várkonyi Andreát
2020. 05. 28. 11:48 hirhatar.hu
  Mi lesz akkor, ha ez a kormányzás sosem érhet véget...?
2020. 05. 27. 19:42 hirhatar.hu
  Meghalt Roger Moore
2020. 05. 27. 13:06 hirhatar.hu
  A neonáci párt kivégeztetné a Deák téri gyilkosság elkövetőjét
2020. 05. 26. 20:27 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport