MISKOLCI HÍRHATÁR - Tizenhatodszor díjazott az IMG Alapítvány

MISKOLCI HÍRHATÁR
   
 2024.06.22.
 Szombat
Ma Paulina napja van.
Holnap Zoltán napja lesz.
   EUR árfolyam
   397,62 Ft
   CHF árfolyam
   416,95 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2015. 01. 07. 22:27     


Tizenhatodszor díjazott az IMG Alapítvány
Tizenhatodik alkalommal – elsőként a TVK-Mali Triatlon Klub évértékelő összejövetelével együtt - tartotta meg díjátadó ünnepségét a 23 év alatti tehetségek támogatását felvállaló Ifj. Márkus Gábor (IMG) Alapítvány a Magyar Triatlonsportért. Január 3-án, a tiszaújvárosi Sportcentrum zászlós termében Bicsák Bence (Mogyi SE) és Lehmann Bence (TVK-Mali TK) kapott erkölcsi és anyagi elismerést, míg Lengyel Zsófiát (FTC) különdíjban részesítették.

Márkus Gergely, az alapítvány 2014 első félévében megújult kuratóriumának elnöke bevezetőjében elmondta, hogy először nyitottak a nagyobb nyilvánosság felé, amikor is a klubos évzáró keretében rendezték meg a díjátadót. A végső cél az alapítvány országos szintű megismertetése, melyhez a közeljövőben egy új honlap kialakítását is tervezik. A civilben a Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU) sportigazgatójaként tevékenykedő elnök örömmel számolt be róla, hogy az 1 %-os felajánlások (adószám: 18429309-1-05) mellett Tiszaújváros Önkormányzata 600 ezer forintos támogatásban részesítette a szervezetet.
-    Magam és a kuratórium tagjainak a nevében szeretnék köszönetet mondani Bráz Györgynek, Tiszaújváros polgármesterének, dr. Fülöp György alpolgármesternek, a képviselő testület valamennyi tagjának, hogy az erkölcsi mellett anyagilag is komoly segítséget nyújtottak törekvéseinkhez. – hangsúlyozta Márkus Gergely. -  Rajtuk kívül természetesen minden támogatónkról csak az elismerés hangján szólhatunk. Ami az aktuális pályázatokat illeti, hagyományosan nem volt könnyű dolga a kuratóriumnak, de úgy érzem ezúttal is sikerült a legérdemesebbeket kiválasztanunk.

A 2014-es díjazottak színpadra szólítása előtt a jelenlevők megtekinthették a névadó, egykori olimpiai aspiránsról, a mai fiatalok számára is példát mutató kiváló triatlonosról, Ifj. Márkus Gáborról készült emlékfilmet.
Ezt követően Márkus Gergely elsőként az országos kategóriában érdekelt Bicsák Bencének, a Mogyi SE junior összetett Európa-kupa győztesének adta át az emlékplakettet és a velejáró nettó 250 ezer forintos támogatást, majd a tiszaújvárosi sportolók közül a nanjingi Ifjúsági Olimpián egyéniben 8., mix-váltóban ezüstérmes Lehmann Bencét jutalmazta meg a plakettal és nettó 100 ezer forinttal. A kuratórium egy különdíjat is odaítélt. Lengyel Zsófia, az FTC riói olimpiai indulásra esélyes látássérült paratriatlonosa és edzőtársa 2 héten át edzőtáborozhat Tiszaújvárosban, melynek teljes költségét az alapítvány két alapítója finanszírozza.

Díjazott gondolatok
-    A magyar triatlon messze nem tartana a jelenlegi szinten a Márkus-család odaadó közreműködése nélkül, melyért mindannyiunk nevében köszönetet kell mondanunk – fogalmazott Bicsák Bence. – A támogatásból kerékpárt szeretnék vásárolni, melynek használata közben minden alkalommal emlékezni fogok rá, kiknek lehetek hálás érte! Hatalmas megtiszteltetés, egyben felelősség is számomra ez a díj, mely arra sarkall, hogy a jövőben még többet és keményebben dolgozzam!
A házigazda szerepét is ellátó kuratóriumi tag, Péter Attila átadta a mikrofont a másik díjazottnak, Lehmann Bencének is, aki elérzékenyülve köszönte meg a Márkus-család és az alapítvány elismerését, támogatását. Az elérzékenyülés hátteréhez tartozik, hogy a TVK-Mali TK tehetsége 1997-ben, mindössze pár hetesen már ott volt az első tiszaújvárosi világkupán, ahol édesapja, Lehmann Tibor jó barátja, csapattársa Ifj. Márkus Gábor versenyzett.  
Az eseményt megtisztelte jelenlétével az alapítók képviseletében dr. Márkus Gáborné, Koscsó Lajos, Magyar Lajos, Suhajda József, míg a korábbi díjazottak közül az egyaránt debreceni Lipták Tamás és Pocsai Balázs, valamint a tiszaújvárosi Gályász Dániel fogadta el a szervezők a meghívását.  


A fotót Fróna Judit készítette.


További hírek

  Rónai Egon elismerte, hogy hibázott a Magyar Péter interjúval
2024. 06. 18. 14:16 hirhatar.hu
  Magyar Péter: a Tisza Párt készen áll az előrehozott választásokra is
2024. 06. 18. 14:16 hirhatar.hu
  Várkonyi Andrea a Mészáros Alapítvány kuratóriumának új elnöke
2024. 06. 18. 14:16 hirhatar.hu
  Rogán Cecíliáék fantom médiacége bő milliárdos bevételt produkált
2024. 06. 11. 18:06 hirhatar.hu
  Választások után – sokan vannak még a változások ellen
2024. 06. 11. 18:06 hirhatar.hu
  „Öntsünk TISZ(t)A vizet a pohárba” – Magyar Péter reagált az ATV nyilatkozatára
2024. 06. 11. 18:06 hirhatar.hu
  Botrány Újpesten - hazugságok hálójában a helyi politika
2024. 06. 07. 19:29 hirhatar.hu
  Pazar színházi és utcaszínházi előadások a VéNégy Fesztiválon
2024. 06. 07. 19:29 hirhatar.hu
  Visszalépett Szentkirályi Alexandra a főpolgármesteri jelöltségtől
2024. 06. 07. 19:29 hirhatar.hu
  Hamarosan startol a VéNégy Fesztivál, 4 nap varázslat a Dunakanyarban
2024. 06. 04. 15:41 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport