Csetneki László főszervező, az Észak-Bükki Régió elnöke elmondta, hogy nagyon felkészültek a csapatok, akik nemcsak az ízekkel, hanem sokszor a művészi tálalással is versenyeznek.
Bekukkantottunk a bográcsokba, s egyéb sütő alkalmatosságokba
Kőbánya csapata 22-es számot viselte, az isteni kakaspörkölt mellé, olyan különleges csuszát tálalt, hogy mindkét ujjunkat megnyaltuk. Így készült: baconszalonna csíkokkal kibélelt őzgerincformába kerül rétegezve a csuszatészta, / nem kell megfőzni/ a túró - gazdagon kaporral - és a tejföl. Be a sütőbe, majd szeletekre vágva tálaljuk.
Az emődi csapat kapatos kappanja is nagy sikert aratott. Az 1.sz viselő csapat Sárközi kakaspörköltet főzött Bükki módra.
A Kalocsa környékéről érkező Bátya csapata is kitett magáért. A Csöppentő salgótarjáno csapat tántorgó kakasa is isteni volt, de a rácsos linzerrel sem vallottak szégyent.
A "Haspártiak" Hódmezővásárhelyről érkeztek, s a kakas mellé sült gyümölcsöket tálaltak, de a Szerb agyagedényben sülő kakas is jól sikerült. A sóskúti "Alig " csapat - merthogy csak kettecsként voltak, isteni kakas-pörköltöt rotyogtattak a bográcsba, nokedlivel.
Az egri Pandúrok vadas kakast főztek, és a melléből palacsintatésztába tekergetve is jutott.
A 27-es Bódvavendégi csapat vadas kakasába borókabogyó és kakukkfű is került.
A kakasok szépségversenyén pedig a szép iromba kakas győzött, de a japán sem vallott szégyent.
A tardiak jóban vannak az égiekkel is mert csodálatos őszi napsütésben rendezték meg a pincesornál a hagyományos versenyt, s mint Gál János polgármestertől megtudtuk, már az elmúlt évben is a pincesornál volt a rendezvény, mert az a cél, hogy a hangulatos hely egyre inkább népszerű legyen a lakosság és a vendégek körében.
OBE-OL