. Ma Auguszta napja van.
Lezárult a NAV nyári ellenőrzéssorozata
2014-09-24 23:42:15
Lezárult a NAV nyári ellenőrzéssorozata

Lezárult a NAV nyári ellenőrzéssorozata

Ellenőrzés volt az üdülőhelyeken, a fürdők és vízpartok környékén, a jelentősebb fesztiválokon és vásárokon, a sport és hobbi tevékenységekhez kapcsolódó kereskedelmi és szolgáltató szektorban, a mozgóárusoknál, a zöldség- és gyümölcskereskedőknél, a különféle kölcsönzőknél, valamint a szépségszalonokban.

Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyében több mint 100 helyszínen mintegy 900 vizsgálatot végeztek a NAV munkatársai. A vizsgálatok eredménye 40 millió forintot meghaladó bírság, valamint 10 üzletbezárás.

Nagyobb volt a mulasztások aránya a nyári kitelepüléseken, a dinnyét, és egyéb gyümölcsöket árusító helyeken. Előfordult, hogy a zöldséges a – rövid időn belül – megismételt ellenőrzéskor sem adott nyugtát, így kiemelt összegű bírságra és üzletbezárásra számíthat.

A revizorok fokozottan figyelték az online pénztárgépekkel kapcsolatos kötelezettségek betartását is. Volt olyan vendéglátós, akit annak ellenére, hogy már a tavaszi ellenőrzés során is büntettek az ellenőrök, még nyáron sem gondoskodott online kassza beszerzéséről. Nála a 12 napos üzletzárás érte el a célját, mivel az étterem a kényszerpihenő után már online pénztárgépből adja a nyugtát.

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Aktuális Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
Bővebben >>