. Ma Emma napja van.
Kezdődhet a Show!
2014-10-09 23:04:42
Kezdődhet a Show!

Kezdődhet a Show!

Nemzetközi megmérettetésre indult a SOLID Racing Team Historic Bajnokságban szereplő párosa. Merencsics Árpád és Varga Sándor a 12. Rally Legenden fog rajthoz állni az október 9-12-ei hétvégén, San Marinoban. A fiúk olyan nevekkel autóznak majd egy mezőnyben, mint Gigi Galli, Juha Kankkunen vagy Jari-Matti Latvala. Merencsicsék tavaly már képviselték itt a magyar színeket, s akkor a 2. pozícióban zárták a futamot. Most sem szeretnék alább tenni a lécet: a Myth kategória dobogója lebeg a szemük előtt.
A páros kalandjairól minden nap beszámolót olvashatnak a www.kaposvarmost.hu oldalon!

Merencsics Árpád: Tavaly annyira jól sikerült a san marinoi versenyünk, olyan élményekkel gazdagodtunk ott, hogy már akkor eldöntöttük, hogy ha lehetőségünk lesz rá, a 2014-es Rally Legend rajtvonalához is fel fogunk sorakozni. Aki nem volt még ott, annak ajánlom, hogy egyszer látogasson ki a rendezvényre, mert ez a sportesemények egyik fellegvára! A szerencse és a partnerek idén is mellénk álltak, így a hétvégén ismét a nemzetközi mezőnyben szerepelhetünk a Suzuki Swift GTi-vel.
Teljesen mindegy, hogy az ember honnan érkezik a Rally Legendre, a kiszolgálás és a rajongás mindenki felé ugyanolyan. Elmondhatatlan érzés kerít hatalmába, mikor autózunk a gyorsaságin, és több száz-ezer sportkedvelő őrjöng, tapsol és szurkol nekünk. Az pedig külön öröm, támogató erő, amikor meglebben egy-egy magyar zászló, és a honfitársak jönnek oda hozzánk a szervizparkban.
A kocsi abszolút készen áll a megmérettetésre, rengeteget foglalkoztunk vele, hogy gond nélkül teljesítse ezt a neves nemzetközi futamot. Habár tavaly kiestünk az első napon, a szuperrally szabályainak értelmében másnap folytathattuk a küzdelmeket, s a kategóriánk 2. helyére kormányoztuk be a Suzukit. Mivel a Baranya Kupa után új szívet kapott az autónk, ez nem nagyon szeretném alább tenni a lécet a múlt évi eredménynél. Az elsődlegesen célunk azonban a rally élvezete, a jó hangulatú és felszabadult autózás!  

Varga Sándor: A magyarországi, historic bajnokság futamai mellett nagy erővel és lelkesedéssel készültem a 12. Rally Legendre. Rettentő módon várom már a hétvégi derbit, amihez minden szükséges felszerelést be is szereztem – ez úton is köszönöm Juhász Zsoltnak a segítségét!
Olyan nevekkel versenyezhetünk majd egy mezőnyben, mint Gigi Galli, Juha Kankkunen vagy Jari-Matti Latvala. Már ezért is hatalmas dolog, hogy részesei lehetünk ennek a rendezvénynek. Arról nem is beszélve, hogy mi is megkapjuk az olasz rendezőségtől és szurkolóktól azt a figyelmet, mint a nagyok, pedig mi „csak” egy kis Suzukival szeljük majd át a san marinoi terepet.
Eredmény tekintetében teljesen mindegy, hol zárjuk majd a futamot. A lényeg, hogy érjünk végig, mindenféle műszaki probléma nélkül, és egy fergetegeset szórakozzunk. De azt borítékolhatom, hogy az Árpival alkotott párosunkra most sem lesz panasz. Ez úton is köszönöm édesapámnak, hogy támogatta a kiutazásunkat, s mivel ő személyesen nem tud jelenni a versenyen, neki ajánlom fel az ottani szereplésünket!

További híreink
Bodrogi Gyula 90 éves lett
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek, tévéfilmek és sorozatok százainak megformálója, 90. születé...
2024-04-13 08:33:54, Hírek, Sport Bővebben
Voltak turistaházaink a Budai-hegyekben is
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munkás Testedző Egyesület turista-menedékháza állt. Mára azonban ...
2024-04-09 19:50:17, Hírek, Sport Bővebben
Kútmélyre zuhant a „Petőfi-film” nézettsége
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren nézték meg a magyar mozikban, ezzel a Covid utáni időszak leg...
2024-03-28 21:01:23, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek,...
Bővebben >>